DANET, Türkiye’nin önde gelen şeflerinden Ramazan Bingöl ile geleneksel tarifler sunmaya devam ediyor. “Ramazan Bingöl ile DANET Mutfağı”ndan çıkan yeni tarif; DANET Coğrafi İşaretli ve Glütensiz Afyon Sucuğu ile hazırlanan ‘Sucuklu Erişte’. Bu yepyeni tarif, hem aile hem de misafir sofralarınıza lezzetli bir seçenek olarak ekleniyor.
Orta Asya’dan itibaren Türklerin kadim yiyeceği olan erişte ve sucuğun bir araya gelmesinden ortaya çıkan geleneksel lezzet ‘Sucuklu Erişte’, DANET’in coğrafi işaret tescilli ve glütensiz gerçek Afyon sucuğu ile enfes bir lezzete sahip oluyor. DANET’i diğer sucuklardan ayıran en önemli özelliklerinden birinin de baharatlarının özenle seçilmiş ve geleneksel tarifine uygun oranlarda kullanılmış olması diyen Şef Ramazan Bingöl; “Sucuk pişirilmez, ısıtılır. Sucuğu gereğinden fazla pişirirseniz yakarsınız, lezzetini kaybedersiniz, sucuk olmaktan çıkar” dedi.
Kış sofralarının vazgeçilmez lezzeti: ‘Sucuklu Erişte’
‘Sucuklu Erişte’, kış aylarında sofralarımızı ısıtan lezzetli bir alternatif olarak öne çıkmaya aday. Özellikle yoğun geçen okul ve iş günlerinin ardından pratikliğiyle zamandan tasarruf sağlarken, çocukların da en sevdiği yemekler arasında yer alacak. Hem besleyici hem doyurucu olan bu tarif, sıcak bir keyif yemeği olarak ideal. Tereyağıyla kavrulan erişteye eklenen DANET sucuklarının eşsiz lezzeti, kış sofralarının vazgeçilmez bir keyfi haline geliyor.
Tarif: ‘Sucuklu Erişte’
Malzemeler:
150 gram DANET Tescilli Glütensiz Fermente Afyon sucuğu
200 gr. erişte
2 yemek kaşığı tereyağı
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı ufalanmış ceviz
Kırmızı toz biber
Karabiber
Tuz
Pul Biber
Şeker
Taze Maydanoz (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Önce tencereye tereyağını koyun ve eritin. Erişteleri yağın içine ekleyerek hafifçe kavurun.
DANET Afyon sucuğunu ince dilimler halinde keserek tencereye koyup, çevirin. Sırasıyla baharatları ekleyin.
Küçük doğranmış sarımsakları ekleyin. Önceden ısıtılan suyu ekleyip, suyu çekene kadar pişirin.
Ayrı bir tencerede tereyağını eritin. İçine dövülmüş cevizi ekleyin ve çevirin.
Erişteyi bir tabağa alın. Üzerine cevizleri ekleyin.
İsteğe göre Afyon peyniri ya da maydanoz da eklenebilir. Tabağınıza ince yeşil biber dilimleyebilir ve domatesle süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!
DANET ve Ramazan Bingöl iş birliğinde hazırlanan videolu tariflerle, sofralara yeni alternatifler sunulmaya devam edilecek. Daha fazla lezzet için DANET’in Youtube ve Instagram hesaplarını takipte kalın!
DANET sosyal medya hesapları:
www.facebook.com/DanetLezzeti
www.instagram.com/danetlezzeti
https://twitter.com/danetlezzeti
https://www.youtube.com/@danetlezzeti
Hibya Haber Ajansı
© Copyright 2025 basintoplantisi.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.